• +46 704297 889
  • hello@femaryah.com
  • A new trademark from Love by Emelie

Gravidfotografering Skåne

Vad är Femaryah?

"Jag vill stärka kvinnor"

Sedan två år tillbaka har min fotostil präglats mer och mer av mina egna värderingar, och fokus har varit mer på uttryck och känsla än hur bilderna ser ut. I vintras började min process att skapa något nytt, och för varje steg har mitt hjärta bekräftat att jag är på rätt väg.

Femaryah är mitt nya varumärke där jag förevigar kvinnor. Inte bara gravida kvinnor, alla kvinnor. Femaryah är inte bara vackra bilder, det är en känsla, ett uttryck och ett budskap.

För varje fotografering skänker jag 5% av paketet till Kvinna till Kvinna. En livsviktig organisation som ger kvinnor runt hela världen en röst. 

Starka bilder med starka röster.

KONCEPT

Jag älskar processen att planera en fotografering. Att välja ut locations och styling, arbeta fram en känsla och ett koncept, och låta min kärlek för mitt skapande växa fram med min modells personlighet och uttryck. 

Din upplevelse hos mig är en noggrant planerad fotografering där styling, location och känsla är helt skapad utifrån dig. Mina bilder skapas inte med erfarna modeller, de skapas av berättelsen från vanliga människor. 

Kläderna hos Femaryah är främst från Skandinaviska designers. Detta för att främja rättvisa arbetsförhållanden och inte belasta vår jord med långa leveranser. Kläderna är tidlösa och exklusiva i lyxiga material som förstärker känslan till vår fotografering.

Kvinna till Kvinna

Jag brinner mycket för kvinnors rättigheter och jämställdhet. Att kvinnor behandlas annorlunda just för de är kvinnor gör mig frustrerad och arg, och jag vill göra något för de utsatta kvinnorna runt om i världen. 

”Jag vill att mina bilder ska vara mer än fina att titta på, jag vill att de ska ha ett syfte.”

Då mina bilder ska ska fokusera på att stärka kvinnor kändes det naturligt att också inkludera välgörenhet i varumärket. Vi ger därför 5% av varje fotografering till den viktiga organisationen Kvinna till Kvinna. I skrivande stund innebär det 625 kr för varje fotografering. 

”En av världens främsta kvinnorätts­organisationer

Kvinna till Kvinna finns för att ge kvinnor en röst. I världens krig och konflikter utsätts kvinnor för våld och övergrepp och världen är fortfarande långt ifrån jämställd. Vi ger kvinnor makt över sina egna liv och i samhället.”

Läs mer om deras viktiga arbete här.

"Emelie kändes mer som en vän än någon jag precis träffat, helt fantastisk!" 

- Amanda

OM EMELIE

Emelie Ohlsson, född 1987 i Helsingborg.

Jag växte upp i en stad utan trafikljus (Båstad) men är totalt förälskad i New York. Jag tror jag kan göra vad jag vill och planerar därför att springa ett marathon, trots jag har en skada i min fot. Jag är en väldigt glad och sprallig tjej som har ett speciellt pipande skratt som lätt får andra att börja skratta. Jag är en av överlevarna i tsunamin i Khao Lak 2004 och har den som min största drivkraft, min syster Paulina kom aldrig hem och hennes namn på min arm påminner mig att följa mina drömmar.

Jag brinner mycket för människors rättigheter och de utsatta i samhället, jag drar mig inte för att tillrättavisa människor på stan som är kränkande eller främlingsfientliga. Jag är ärlig, bestämd och har ett öppet hjärta för alla (förutom rasister, jag är inte er fotograf).

Jag älskar tv-serier och kan alla avsnitt från Vänner (Friends) utantill, jag ser mig själv som en blandning av Chandler och Phoebe. Jag älskar science fiction men skrattar så jag gråter till Seinfeld. Jag har sedan jag varit liten älskat tv-spel och spelar så ofta jag hinner, ibland även datorspel i perioder. 

Jag går in i allt jag gör med mycket känslor och kraft, att fotografera är mitt sätt att spegla kraft och känslor och jag tycker det är det absolut bästa jobbet som finns.

Såhär går det till

– Skicka in din förfrågan nedan, svara så utförligt som möjligt på frågorna. 

– Vi läser igenom din förfrågan och kollar tillgänglighet för ditt BF med vårt team.

– Om vi är lediga får du en bekräftelse och betalar din bokningsavgift på 5000 kr. 

– Ca 5 arbetsdagar efter din bekräftade bokning får du en personligt skräddarsydd moodboard förslag på din unika fotografering. Du får då komma med önskemål på justeringar. 

– 1 vecka innan fotograferingen får du din Femaryah-guide med allt du behöver veta inför fotograferingen. 

– När du kommer till studion är du inte nervös utan känner dig förberedd och taggad. 

"Every flower is a soul blossoming in nature"

Jag älskar att skapa mina bilder med blommor. Våren 2017 gjorde jag den första blomstertoppen till en gravid modell, och en av bilderna blev omslag på tidningen Kamera & bild

Vi älskar att jobba med blommor! Till din fotografering får du möjlighet att önska blomstertopp, hårkrans, dekorationsblommor eller blomsterbädd. 

Femaryah collection

Ett urval av de nya klänningar som är tillgängliga till din gravidfotografering

Arya

Spetstopp från Ida Sjöstedt

Power

En riktig power-dress!

Emily

Svart spetsdröm från Ida Sjöstedt

Ever

Mjuk vacker tyll

October

Perfekt för hösten

Queen

Exklusiv gravidklänning

Sparkle

Needle & thread

Georgina

Romantisk från Ida Sjöstedt

Malina

Chiffongdröm från by Malina
"Åh wow alltså! Är det verkligen jag? Du besitter verkligen en enorm kompetens. Jag tror inte du förstår min tacksamhet, är så lycklig att du tog dig tid att fota mig. Verkligen en dröm som blivit sann. Tack för du är en så duktig fotograf, men mest för den underbara person du är ♥"
MALIN ROSENQVIST

FAQ

SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR

Jag är speciellt inriktad på att ta vackra och starka bilder på den gravida mamman. Fotograferingen planeras noggrant och anpassas till den gravida mamman, därför erbjuder jag inte fotografering av syskon och partner. 

Alla som du ser på sidan är ”vanliga människor” som jag ger direktiv för att skapa den starka känslan och uttrycket i bilderna. Jag kommer hjälpa dig hur du ska stå, titta och röra dig för att få de naturliga och vackra bilderna. Om du är väldigt obekväm att stå framför kameran så hör av dig till mig innan så bokar vi in lite extra tid så du känner dig helt bekväm. 

I din moodboard kommer du också få inspiration på uttryck i dina bilder så du kan se hur resultatet kan se ut. 

I detta nya koncept så skapas en personlig moodboard med förslag på kläder som passar till dina önskemål. Från denna kan du sedan lägga till och ändra för att hitta det bästa upplägget för din styling. 

Jag lägger ner mycket tid på att hitta magiska platser med det perfekta ljuset. Dessa platser kontrolleras, uppdateras och testas kontinuerligt, och för att hålla den höga kvalitén på ljus och färger erbjuder jag bara fotograferingen i Helsingborg. Här blir du också välkomnad till min vackra studio där du får prova kläderna innan, dricka lite alkoholfritt bubbel och äta god fika. 

När du bokar en fotografering skapar jag en moodboard efter dig och dina önskemål, där bestämmer vi också önskat ljus och känsla. Om detta ljus inte överensstämmer med vädret så bokar vi alltid om fotograferingen, även vid kraftig vind, regn eller snöfall. Du kan vara trygg i att jag alltid kommer välja en dag med de bästa förutsättningarna för våra planerade bilder. 

Jag samarbetar med Sofia Boman som är en begåvad make up och hårstylist i Helsingborg, hon kommer förstärka känslan till vår moodboard och göra det lilla extra för våra bilder. Om du önskar lägga till make och hårstyling kostar det 2500 kr. 

Mitt tidigare varumärke Love by Emelie startades 2015 och grunden i varumärket är samma. Skillnaderna är att Femaryah har ett annat uttryck i bilderna som är mer kraft och styrka, snarare än att ta lättsamma gravidbilder med flygande släp. Bilderna från Femaryah är mer modeinriktade, med starkare poseringar och mer dramatiska miljöer. Jag har också valt att fokusera enbart på den gravida mamman, då min styrka är att framhäva kvinnor. Vi har investerat i dyrare och mer exklusiva klänningar till Femaryah, såsom varumärken från Ida Sjöstedt, By Malina och Anna Campbell. 


Emelie is a photography genius, sun priestess
and capturer of all things magic...
Rachel Brathens
Yoga girl

GRAVIDFOTOGRAFERING SVERIGE 2016 & aruba 2017

EMPOWERING

Personligt skapad moodboard för din fotografering
2 st. olika outfits från vår exklusiva garderob
Konsultation inför fotografering
2 timmar fotografering i Helsingborg
Assistent under fotografering
5 st. digitala bilder med fri användning
1 st. 30×40 cm förstoring i fine art papper
Leveranspaket med dina bilder

12 500 kr

Genom att boka detta paket går 625 kr till
organisationen Kvinna till Kvinna.

Skicka en förfrågan

Varmt välkommen att skicka in din förfrågan till en gravidfotografering hos mig! 

Varje Femaryah plåtning är personligt anpassad, därför erbjuder vi dig detta formulär så vi får en tydlig bild av dig och vad du önskar. Du kommer sedan få svar om tillgänglighet och sedan få din personliga moodboard efter bokning. Då varje fotografering skapas med stor omsorg har vi ett begränsat antal tillgängliga tider varje månad, så skicka in din förfrågan så snart som möjligt för att säkra ditt datum. 

Din förfrågan garanterar ingen tillgänglig tid, och är inte bindande. 

Dina uppgifter sparas endast för användning av leverans av dina bilder och raderas sedan från våra system. 

KONTAKT

Lybecksgatan 30
252 69 Råå (Helsingborg)

Mittemot Råå centrum (Ica Maxi)
Hållplats Råå centrum öster.

+46704 297 889

Pga stor belastning rekommenderar vi att ni bokar in samtal i förväg.

hello@femaryah.com

Vi svarar på mail alla helgfria vardagar.

Stäng